Links  |  Gastenboek  |  Contact

 • ☰ MENU
 • • Voorwoord
 • • Wie was Anne Frank?
 • • De buurt waarin zij woonde
 • • Plekken om bij stil te staan
 • • Een herinnering aan toen
 • • Anne’s betekenis nu

 • • Bijdrage van Job Cohen

 • • Anne in het nieuws


 • Wil je iets kwijt over deze site of laten weten welke betekenis Anne Frank voor jou heeft, dan mag je daarover op deze plek iets schrijven.

    Schrijf een bericht

  Berichten : 186 

  Top

  Op 17/04/2021 schreef Nienke Rang:
  Prachtig gedaan

  Op 16/04/2021 schreef Cees V:
  Fijn dat deze mooie site is bijgewerkt.

  Op 26/04/2013 schreef Anne:
  Het is echt heel indrukwekkend en ik ben er heel veel wijzer van geworden!!!

  Op 26/08/2012 schreef Cocky:
  Mensen kijk om je heen...blijf tolerant,veroordeel niet,iedere mens blank of zwart of rood of geel verdient een goed leven....blijf waakzaam,blijf sterk tegen het onrecht!!!

  Op 20/03/2011 schreef Daniel L Lehman:
  I originally read the "Dairy of Anne Frank" as required in Mrs. Whitten's 8th grade class at Corning Catholic School South (CCCS) in Coning, NY, 1977. I was intrigued, fascinated and moved with the reading. To this day, 34 years later, I find it inconceivable that humanity could actually do this to another human being. Being a Roman Catholic and a gay man, I realize that I too would have possibly suffered the same fate. I truly sympathize with all of the people who fell victim for ANY reason. I applaud the helpers, whether they be the Gies' or anyone who felt inclined to assist by providing a hiding place, a helping hand or the occasional food that was given. I often imagine myself in the shoes of these people and it still haunts me to this day. May God Bless the victims, and all helpers for their lives and let them know they will never be forgotten.

  Op 08/06/2010 schreef Redacteur Community Joods Monument:
  Kijk ook eens op communityjoodsmonument.nl voor informatie over Anne en de vele andere slachtoffers van de jodenvervolging in Nederland.

  Op 12/03/2010 schreef Anoniem:
  Ik zit in groep 7 en ik moet een werkstuk maken. Ik heb besloten om het over Anne frank te doen. Deze site ga ik gebruiken

  Op 20/01/2010 schreef Ron:
  Het kwaad is op Anne en haar familie afgekomen. Het goede zal echter overwinnen... Ik zal aan je blijven denken Anne

  Op 15/12/2009 schreef Sddffsdt:
  I love Anne Frank.

  Op 08/12/2009 schreef Eduard Hanna:
  Naast alle andere voor de hand liggende betekenissen is Anne Frank voor mij het symbool van de eeuwig levende tederheid, die de wereld zonode mist en zo hard nodig heeft. De tederheid gepersonificeerd in een jong geniaal meisje. Het kon niet uitblijven dat de kwaden onder ons daarvan misbruik hebben gemaakt. De kwaden die die tederheid niet kunnen verdragen vanwege de onmetelijke jaloezie. Anne Frank, de icoon van de onschuld.

  Op 22/11/2009 schreef Noa louwers:
  Ik heb mijn spreekbeurt over haar gedaan er stonden enge plaatjes bij !!!!
  o ja ik was 8 de spreekbeurt ging erg goed we hadden een 8 en een half

  Op 07/10/2009 schreef Dr. Louis I. Leviticus:
  Mijn vader had zakenrelatie met Anne's vader. Heb daardoor familie ontmoet een paar keer. Woonde Gaaspstraat 36. Was op Jekershool/Vondelschool. Zag Margot elke dag. Was jonger (geb.July 1931). Was op school met o.a. Mej. Pineau(Pino?) en Mr. Beuzemaker. Veel namen vergeten. Dit is een mooie website. Mis kindertuin fotos/
  Louis

  Op 10/09/2009 schreef Karin:
  Wat een mooie site. Je wordt er stil van.
  Liefs, je zus Karin

  Op 10/05/2009 schreef Magaly:
  Ik vind het echt heel erg wat er is gebeur met Annelies of Anne
  groeten Magaly

  Op 30/03/2009 schreef Julia778:
  Ik vind het vreeselijk om naar die dingen aan te kijk en van aane de gebeurtenissen ik ben blij dat ik niet de gebeurtenissen mee te maken van anne egt daar ben ik egt dik wel blij mee. Verder vind ik het een mooie sait maar er mogen wel wat meer plaatjes bij.

  Op 25/03/2009 schreef Anoniem:
  ik vind de gebeurtenissen die anne mee heeft gemaakt vreseliijk.

  Op 18/02/2009 schreef Ani&Jazz:
  Hey!! wir ham grad in deutsch das thema anne frank!!..... hollandisch is echt ne coole sprache xD wir lernen hier auf der seite voll viel^^ ani&jazz aus mmf

  Op 07/02/2009 schreef Josefien:
  hallo ich bin selbst halb hollanderin und war schon oft in amsterdam. ich habe auch schon anne franks haus gesehen und in bergen belsen das ist schrecklich! josefien,11

  Op 21/08/2008 schreef Bernd Wegner:
  Ich lese Anne's Tagebuch immer wieder, sie ist für mich wie eine Freundin, die ich einmal gekannt und dann wieder verloren habe. Ihr auf diese Weise nahe sein zu künnen, bedeutet mir sehr viel. Ich halte die Erinnerung an Anne, ihre Familie und alle ermordeten Juden aufrecht und bin sehr froh, dass Seiten wie diese hier das auch tun. Ich habe vor kurzem angefangen, Niederländisch zu lernen und kann daher schon einiges auf dieser Webseite verstehen. Zu Anne's Geburtstag am 12. Juni 2008 war ich zum ersten Mal in Amsterdam, habe das Hinterhaus an der Prinsengracht besucht und bin auch zum Merwedeplein gegangen. Es war eine sehr eindringliche Erfahrung, die mich glücklich und traurig zugleich gemacht hat. Ich werde sicherlich noch oft wiederkommen. Anne Frank wird mich fur immer begleiten. Viele Gr. von Bernd

  Op 08/08/2008 schreef Erik:
  Ik ben zelf werkzaam in deze buurt in de Joodse gemeenschap en als was zij maar een van de velen die werden weggevoerd, toch blijft het ook voor mij een bijzonder meisje en de hele buurt boeit mij. Deze site is erg interessant en het brengt Anne op een of andere wijze weer een beetje terug, of beter gezegd Anne leeft voort in de buurt. Bedankt!

  Op 19/03/2008 schreef Tobian Sligman:
  ik vind het niet leuk ze is al 63 jaar weg ik weet dingen waar bij je kunt stil staan op 12 juni op 4 augustus en ergens in maart ik vind het zo jammer even omkijken en dan verder lopen en dan zit ze het merwedeplein nooit meer

  Op 04/03/2008 schreef Tamar:
  ik vindt het heel zielig wat er allemaal is gebeurt ik krijg al buikpijn als ik eraan denk . ik moet mijn spreekbeurt doen over anne frank mar ik mag het niet van een spreekbeurtensite halen hellup!!!!!!!!

  Op 04/02/2008 schreef Amina:
  ze is zo lief!

  Op 19/01/2008 schreef Jade:
  ik vind het erg zielig en toen ik haar film zag hat ik grote medelijden en ik vind haar een leuk meisje haar dagboek is mooi en ik snapte haar meteen en dat je moet onderduiken is super zielig maar ook dat ze het net niet heeft overleeft maar nu is ze wel tenminste van de pijn verlost. Ik wens haar het beste ook daar boven.

  groetjes jade

  Op 12/01/2008 schreef Anoniem:
  ik vind het egt jammr voor haar dat ze zo kort geleefd heeft. k snap niet waarom Hitler die joden zo erg vond. je kunt ze tog niet ALLEMAAL weg krijgen? laat ze gewoon met rust man!!! er zijn zo veel buitelandse mensen in Nederland. die hebbe tog ook allemaal hun eigen gelooof, kleding, uiterlijk, eten, weet ik veel wat allemaal.
  ik vind dat egt kei oneerlijk!!!!! :(:(

  Op 04/01/2008 schreef Menno:
  Mooie, strakke en informatieve site! Bijzonder eigenlijk dat veel plekken waar Anne vroeger kwam ook voor mij tijdens mijn jeugd maar ook nu nog plekken zijn waar ik soms meerdere keren per week langskom... regelmatig ga ik (bijv. als ik bezoekers van buiten de stad heb, maar ook weleens zonder speciale aanleiding) langs het Merwedeplein, soms ook de Prinsengracht, om gewoon weer even een moment stil te staan bij de bijzonderheid van dit eigenlijk heel 'gewone' Joodse meisje en de verschrikkingen die gebeurt zijn... ikzelf kom uit Buitenveldert (amper 10 minuten fietsen van het Merwedeplein) en ik ben trots in deze buurt te wonen en zo dichtbij de plekken te leven waar inmiddels de hele wereld vanaf weet... en dat eigenlijk alleen maar omdat Anne destijds besloot een dagboek bij te houden...

  Met vriendelijke groet,
  Menno

  Op 24/12/2007 schreef Anouk:
  Hoi,
  ik doe me werkstuk over Anne Frank was op een paar site's aan het kijken.. en toen zag ik dit.
  Ik heb het allemaal gelezen wat er met Anne is gebeurd..... Zoo Erg! Ik hoop dat veel mensen dit begrijpen, dat iedereen anders is. Het maakt toch niet uit als je anders bent? Voor mij maakt dat in indergeval niks uit.
  Ik heb er heel veel van geleerd om deze site door te kijken ! Bedankt!
  Gr. Anouk

  Op 23/12/2007 schreef Lotte:
  Ik word altijd even stil als ik aan Anne Frank denk. Zo dapper is dit meisje.
  Deze site bevat een bron van informatie. Jullie mogen trots zijn dat jullie dit hebben teweeggebracht

  Groetjes
  Lotte
  x

  Op 18/12/2007 schreef Anoniem:
  ik vind het het egt een heel mooie site,
  maar ik vind het een heel triste verhaal.
  En vooral hoe het afgelopen is met Anne Frank.

  Op 08/12/2007 schreef Manisha:
  fantastiche heldin staat in onze geschedenis boeken

  Op 02/12/2007 schreef Luna:
  je hebt het goed gedaan en wij hebben je film gezien en ze was heel je hebt je best gedaan

  Op 25/11/2007 schreef Vicky:
  Top dat ze dit gedaan hebben...
  altijd als ik in Amsterdam ben moet ik even langs Merwedeplein 37 en Prinsengracht 263

  Op 15/11/2007 schreef Sarah:
  heel dapper meisje
  proficiat

  Op 08/11/2007 schreef Jenny:
  Mooi verhaal.
  Ik ben nu bezig met een werkstuk over haar.

  Op 04/11/2007 schreef Sina:
  Ik vind het erg dat anne vermoord werd. weet zeker dat ze erg aardig was. eigenlijk zou ik in de vakantie naar het anne frankhuis gaan, maar mn moeder zei dat het er altijd zo druk is. daarom zijn we niet gegaan. best wel jammer dus.

  Op 31/10/2007 schreef Sharona:
  mooi verhaal. ik ga mn spreekbeurt erover houden ik

  Op 25/10/2007 schreef Denise:
  Ik ben blij dat door het verhaal van zo'n dapper meisje de hele wereld even stil staat wanneer de naam anne frank valt ik ben begonnen in haar dagboek en binnen een week had ik het verslonden ik ben verder gegaan met boeken van jeugdvriendinnetjes en vele andere boeken. anne heeft mij echt geinspireerd om mijn leven te leiden zoals ik dat wil en om het goede in de mensen terug te vinden en om al het positieve in het leven er uit te halen en te genieten van elke dag en zeker nog meer te gaan genieten van al mijn familieleden. Ik hoop dat er een heleboel jongeren zoals ik (23) nu en in de toekomst deze les hier ook uit kunnen halen en niet alleen in mei even een minuutje stil zijn maar vaker even hierbij stil staan groetjes

  Op 23/10/2007 schreef Samira:
  ik vin het zol zielig dat anne frank het niet heefd overleefd soms huil ik wel ik ben nu 10 jaar ik heb ook een spreekbeurt over anne gedaan

  Op 20/09/2007 schreef Zoï:
  ik vind het niet normaal wat er is gebeurd

  Op 09/09/2007 schreef Katja:
  Ik vind het heel erg wat er met anne is gebeurd. en ik heb het zelf ook meegemaakt. en zelf ben ik nu 81 jaar oud en voor mij was het in die tijd ook moeilijk ik ben zelf geen joods maar ik heb anne wel gekend.

  Op 09/08/2007 schreef Iaara:
  ik vind het heel erg wat er met anne frank is gebeurd en ook met alle andere mensen en ik wilde dat we het allemaal konden terugdraaien .
  ik heb er laatst ook een film over gezien en heel veel kinderen uit mijn klas zeiden dat ze het niet belangrijk vonden.
  ik vond het juist boeiend en interesant .ik heb laatst ook een drroom daar over gehad was heel eng ik droomde dat ik in een concentratiekamp zat en dat ik naar de gaskamers moest heel veel mensen zeiden we gaan douchen en toen n zei ik in mijn droom dat het niet waar was en dat ze moesten proberen te vluchten maar dat geloofden ze niet ik ben benieuwd of deze droom iets te betekenen heeft. kan iemand ME HELPEN
  het is heel jaamer dat we die oorlog niet ebben kunnen voorkomen want dan hadden heel veel mensen nog geleefd ook Anne frank en haar familie en ik weet zeker dat ze dan net zo beroemd was gewweest

  Op 20/07/2007 schreef Laura Damen:
  Zeer boeiende site

  Op 03/07/2007 schreef Melissa:
  ik vind deze site heel mooi en diudelijk gemaakt.en ook goed uitgelegt wie Anne is en wat er met haar gebeurt is ik vind het wel heel erg wat er met Anne is gebuert maar ik hou het kort dus

  Op 30/06/2007 schreef Renate:
  Ik moet mijn wekrstuk over Anne Frank houden, aan deze site heb ik veel gehad! :') Dankjewel!

  Op 25/06/2007 schreef Parisa(love):
  ik vind egt zielig voor anne ik heb de film gezien egt ik wou dat ze nog leefde en alles aan de hele land op tv zei wat er met haar was gebeurt egt ik aaaaah egt sommige mensen uit mijn klas zeggen dat ze het helemaal niets kunnen schelen wat er maar is gebeurd maar voor mij beteknd het iets

  Op 15/05/2007 schreef Dani:
  ik vind het echt heel erg wat er met anne en haar gezin is gebeurt toen ik de film keek moest ik bijna huilen

  Op 08/05/2007 schreef Tessa:
  Anne is flink gehouden en dat vind ik knap voor zo jong ze hield zich stevig ook wis ze wat er ging gebeuren ik denk vaak aan haar en ik hoop dat niet veel heeft geleden en in de hemel is terecht gekomen. Haar dagboek zal wel heel speciaal zijn. En ik waardeer anne en haar familie heel erg en ik moet ook er bij janken wat toen allemaal is gebeurd met ze en hoe vreselijk dat is gedaan en ik vind het ook niet terecht.

  Op 04/05/2007 schreef Angela:
  Anne Frank. Ik heb er veel van gehoord terwijl ik nog maar 14 jaar ben. Ik vind het heel erg zielig wat er in de tweedewereldoorlog is gebeurd en hebben er ook filmen van gezien. Het is een erg maar ook intressant verhaal nou dit wou ik kwijt en ik wil graag nog meer informatie van Anne Frank hebben groetjes van Angela

  Op 23/04/2007 schreef Monika:
  Ik ben een moeder van 44 jaar, mijn meisje is 10.
  Samen lezen we veel over Anne Frank,ook m,n dochtertje vind het erg triest wat Anne is overkomen, ik hoor haar dan ook savonds zachtjes huilen in haar bedje.
  Nog geen idee heeft ze wat de oorlog heeft misdaan. Dat begrijpt ze nog niet helemaal. Wat ze wel weet, het mag nooit en te nimmer meer gebeuren, nooit. Waarom moesten al die mensen dood mama?
  Dat is een vraag, van mijn meisje aan mij, waar ik niet op kan antwoorden, want ik weet het zelf niet eens.

  Op 12/04/2007 schreef Jennifer:
  ik ben op dit moment aan t werken aan mn werkstuk van anne frank, ik vind het heel leuk te doen, en trouwens, degene die dat beeld hebben beklat, wrm moet je haar uitschelden? heeft zij ooit iets gedaan> :S

  Op 11/04/2007 schreef Ibtisam:
  Ik heb net de boek van anne frank uitgelezen heel interessant !!
  en aan dat vandalisme moet wat aan gedaan worden Anne Frank is een symbool van de 2e wereldoorlog en dan gaat iemand het met verf besmeuten ja sorry hor maar dat vind ik belachlijk.
  En ik hoop ook nog een keer naar het achterhuis te bekijken..

  Liefs
  Ibtisam

  Op 03/04/2007 schreef Anne:
  jammer van anne frank zielig

  Op 30/03/2007 schreef Anoniem:
  heey

  een weekje geleden was ik ook naar het achterhuis gegaan om te kijke hoe het egt d'r uit zag. toen ik daar binnen kwam werd ik ook eerlijk gezegd triest en ik stond er stil bij. maarja..
  +een mooie site ;)!

  Op 18/03/2007 schreef Peetjuhh:
  Als ik dit allemaal lees word ik er heel triest van. Hoe kunnen mensen dit laten gebeuren? Laten we er aljeblieft allemaal een goeie les uit halen zodat dit soort dingen NOOIT meer gebeuren! Heb respect voor elkaar, wat iemand zijn afkomst of geloof ook mag zijn!! Ik heb heel veel bewondering voor dit meisje...

  Op 18/03/2007 schreef Karamsar:
  et museum waar k paar jaar trg ben geweest is indrukwekkend et lijkt alsof j et zelf hebt meegemaakt anne en de rest ware toppertjes k vind nie dat j altijd een moment stilte moet houde wat voor nut heeft et leer die mense in j hart te drage en leer wat van anne dan is et nie nodig om un moment stilte te houde Anne kheb j altijd bij me in mn hart en k hoop dat et j goed gaat ergens daar bove j was een topwijf!! (K)

  Op 18/03/2007 schreef An:
  heeey
  ik vond anne van ziens een heel leuk meisje. ik zou graag de boek willen kopen maar mijn vraag is is het de moeite waard? ik bedoel staan er moeilijke woorden in? of niet?
  groetjes

  Op 15/03/2007 schreef Gitte:
  Lieve Anne,

  Nooit zal iemand je het nog kunnen zeggen, Maar je was een heel Dapper en Stoer Meisje, Dankzij jou dagboeken, Weten wij Nu meer over de Oorlog, Dat het NOOIT meer mag gebeuren. Lieve Anne, Je bent een Ster... Je straalt naast je Lieve Zus, Mama en Papa aan de Hemel.

  Op 12/03/2007 schreef Inne:
  Ik vind dit een leuke site en ik leer ook graag over Anne Frank . ik vind het wel grof dat ze op dat beeld verf hebben gespoten en op het huis dezelfde verf. diegene die dat gedaan heeft die is wel onbegrijpelijk

  Op 11/03/2007 schreef Chantal:
  Ik vind het leuk over anne frank te weten maar ik vind het onzin wat mensen die beeldje bekladeren die mesne denken niet na

  Op 10/03/2007 schreef Anoniem:
  Ik vind dit een hele informatieve site. Jammer genoed kon ik voor mijn werkstuk geen dingen kopieren, zowel als foto's
  Goed initiatief!

  Op 06/03/2007 schreef Anoniem:
  Er stond opzich goeie info over anne op deze site alleen jammer dat je het niet kan kopieren/uitprinten (ben bezig met werkstuk over anne frank)

  Op 26/02/2007 schreef Renske de Wit:
  halo,
  ik vind het erg dat anne vermoord werd.
  weet zeker dat ze erg aardig was.
  eigenlijk zou ik in de vakantie naar het anne frankhuis gaan, maar mn moeder zei dat het er altijd zo druk is. daarom zijn we niet gegaan. best wel jammer dus.

  Op 19/02/2007 schreef Diana Krom:
  Het is erg voor Anneliese Marie Frank.

  Op 17/02/2007 schreef Ilka Janssens:
  Halloo
  ik lees nu het boek van Anne Frank. mega erg natuurlijk
  ik ga in de groote vakantie de meeste plaatsen gaan opzoeken van de 2WO omdat het me egt intreseert. ik snap niet waarom Hitler er zo tegen was tegen de Joden?. Iedereen zou het boek toch eens moeten lezen. Ik zou graag nog wat uitleg willen over Anne Frank en de 2WO. Wil je me contacteren aub
  xxx Ilka Janssens

  Op 15/02/2007 schreef Narek:
  kijk mensen, wat ze gedaan hebben met die beeld

  Op 15/02/2007 schreef Isa:
  Ik vind deze web-site heel mooi en er is veel informatie op te vinden:):):)

  Op 06/02/2007 schreef Brenda Roosengarten:
  Mooi, je website. ik ben jong maar toch vindt ik het mooi zelf ga ik 29 mei 2007 een spreek beurt doen over anne frank.
  zelf ben ik ook knetter van anne frank. maar denk ook aan de anderen die dood zijn gegaan

  Op 05/02/2007 schreef Johanna:
  ik vind Anne Frank een interresant onderwerp ik denk er vaak aan ik doe mijn spreekbeurt erover

  Op 05/02/2007 schreef Robby:
  Ik ben al een lange tijd geïnteresseerd in Anne Frank, als sinds mijn zevende of achtste. Nu ben ik 14, en nog steeds even geïnteresseerd. Ze heeft veel doorstaan, en is vreselijk moedig geweest. Jammer dat haar leven zo snel is afgekapt door de nazi's en Hitler. Wat een zonde, we hebben een groot schijfster verloren.

  Op 26/01/2007 schreef Diana:
  Ik heb net met tranen in de ogen het boek " Meine Zeit mit Anne Frank " geschreven door Miep Gies ten einde gelezen. Verschrikkelijk wat deze mensen hebben meegemaakt ! Ik heb er geen woorden voor en vind het zo gemeen en slecht wat men met deze mensen heeft uitgehaald , want uiteindelijk waren het mensen zoals jij en ik , of men nu Joodse is of Katholiek of ... Wat 1 man ( namens Hitler ) allemaal teweeg heeft gebracht... onvoorstelbaar.
  Ik hoop dus uit de grond van mijn hart dat die hele famillie Frank ondertussen herenigd is in een hemel waar geen oorlog en vijandschap bestaat.
  Diana.

  Op 25/01/2007 schreef Willeke:
  Ik vind het een mooie site

  Op 01/01/2007 schreef Thea:
  Ik ben blij dat door het verhaal van zo'n dapper meisje de hele wereld even stil staat wanneer de naam anne frank valt. Ik ben begonnen in haar dagboek en binnen een week had ik het verslonden. Ik ben verder gegaan met boeken van jeugdvriendinnetjes en vele andere boeken. Anne heeft mij echt geinspireerd om mijn leven te leiden zoals ik dat wil en om het goede in de mensen terug te vinden en om al het positieve in het leven er uit te halen en te genieten van elke dag en zeker nog meer te gaan genieten van al mijn familieleden. Ik hoop dat er een heleboel jongeren zoals ik (23) nu en in de toekomst deze les hier ook uit kunnen halen en niet alleen in mei even een minuutje stil zijn maar vaker even hierbij stil staan. Groetjes Thea

  Op 09/12/2006 schreef Tomas:
  Ik vind het altijd zo'n mooi verhaal , nouja niet mooi in de zin van 'leuk '' maar zo krachtig zeg maar ik sta er altijd even bij stil .

  Tomas

  Op 07/12/2006 schreef Sophia:
  Die Homepage ist gut gelungen und muhte fur Anne Frank-Fans n paar Seiten aufzehlrn... ;-) www.annefrankguide.org www.an ne-frank.de www.annefrank.de Naja , wurde auch gern mal den Film sehen, bye

  Op 03/12/2006 schreef Juudje:
  de woning waar anne heeft veel indruk op me gemaakt,mede doordat je nu weet waar het zich allemaal heeft afgespeelt.gaaf omhet via deze site te kunnen zien

  Op 25/11/2006 schreef Anne:
  ik vind dat deze website wat gezelliger mag want anders is hij zo zaai. maar voor de rest is hij leuk

  Op 04/10/2006 schreef Me:
  Anne Frank was moedig. Ik vind het jammer dat ze vermoord werd. :'( waarom zij !!!???
  kusjes

  Op 26/08/2006 schreef Anni:
  ich verstehe dies sprache nicht aber ich finde es toll das ihr so ne seite gemacht habt, weil ich es toll finde was anne gemacht hat und weil mich ihr leben festienrt. wie sie das gemeistt hat.

  Op 27/07/2006 schreef Janny Bergsma-Bergsma:
  In de jaren 50 kwamen wij in de revierenbuurt wonen.
  Morgen laat ik een nichtje het kinderleven van Anne zien.
  Hopelijk zijn er nog veel tastbaren dingen te zien,
  Voor mijzelf een gedenkwaardige dag.

  Op 05/07/2006 schreef Tanja:
  Vor ca. 4 Monaten habe ich mir das Tagebuch der Anne Frank durch gelesen und war sprachlos.......als ich jedoch vor einigen Wochen den Film zum Buch sah, war ich sehr berührt, ja gerade zu emotional überfordert.

  Op 18/06/2006 schreef Dominik:
  nachdem ich das buch gelesen habe , freiwillig zum zweiten mal. das erste mal war vor jahren in der schule,da war es fur uns pflichtlekture in der 8.klasse in der schule in der DDR.aber damals verstand man es noch nicht wirklich und einige zusammenhange fehlten. aber jetzt jahre spater nach dem buch und dem sehen des 2-teiligen spielfilms kann man sich ansatzweise ein bild davon machen was dieses madchen und seine familie durchmachten. ich finde es echt gut das sich darum gekummert wird das diese sachen nie vergessen werden.
  grosse aus frankfurt am main

  Op 12/06/2006 schreef Jeanne van der Elst:
  Ik vind de site leuk en interresant. Anne Frank heeft veel meegemaakt in de oorlog. Anne Frank blijft een herrinering aan de Tweede Wereldoorlog

  Op 12/06/2006 schreef Patricia:
  Ich bin deutsch, beherrsche die niederlandische Sprache aber sehr gut. Daher verstehe ich diese Seite auch. Ich muss sagen, dass diese Seite gut gelungen ist. Sie gefallt mir gut!

  Op 09/06/2006 schreef Olaf Swaneveld:
  Een degelijke en zeer ingetogen site!

  Op 02/06/2006 schreef Larissa:
  ik heb met school ook heel veel over anne gedaan zou je me nog eens willen helpen ik vind het gewoon zo intresand en we hadde ook nog het hius van haar na gemaakt en de boom in de klas was ook heel mooi gelukt en nog bedank voor alles -xXx-larissa

  Op 20/05/2006 schreef Baukelien:
  ik vind dit een erg mooie site.
  en ik zou als ik jullie was de film ook gaan kijken want die is erg mooi!!!
  -xxx- baukelien

  Op 17/05/2006 schreef Eefje:
  ik vind dit een hele leuke site.
  ik vind het fijn dat ze ook joodse kinderen aan het woord late!

  Op 08/05/2006 schreef Gretha Stoker:
  Wat een mooie site,echt heb met veelplezier gekeken en gelezen.ik hoop dat het goed bewaard wordt,wat dat moet voor altijd.vriendelijke groeten.

  Op 01/05/2006 schreef Betty van Wien:
  Wat een geweldige site! Zeer waardevol.
  In het bijzonder voor mijn zoon van 15, die Anne Frank juist nu als verplichte leerstof krijgt. Ik kijk uit naar de uitbreiding
  Met vriendelijke groet

  Op 25/04/2006 schreef Mariette:
  Hallo...
  Wij hebben het over school over Anne - Frank ik vind het heel erg intrasant om wat dingen over Anne-Frank te weten!!

  Op 25/04/2006 schreef Whitney:
  hoi het is leuk om je page te zie je kan heel veel van je ontdeken een ook heel veel van de oorlog een heel leuk om te zie dat heel veel mesen nog levengelukeg maar

  Op 25/04/2006 schreef Betty:
  ik wil anne frank eigelijk bedanken want hun hebben het allemaal mee gemaakt. door hun kunnen we veilig over straat. hun hebben ons een kans gegeven en daarom ben ik trots op hun.
  ik doe elke dag denk ik aan de 2e wereldoorlog ik zal op 4 mei aan de dode herdenking denk en ik zal ik er bij stil staan . met de dag dat dit is gebuerd. en ik ben betty en ik ben 13 jaar en ik denk er maar aan .
  xxxjes betty

  Op 23/04/2006 schreef Nienke van der Veen:
  Ik heb niets toe tevoegen naast alle reakties in het gastenboek op jullie side.
  Ben heel trots op jullie.

  Op 22/04/2006 schreef Deborah:
  lieve anne ik vind het jammer dat je dood bent ik heb heel veel overje gehoordt en wil absoluut nog meer weten ik ga nu een wekstuk over je maken en het is een heeeeeeeeeeeele mooie website! groetjes DEBORAH

  Op 20/04/2006 schreef Karin:
  Zoals ik van jullie gewend ben ziet de side er netjes en volwassen uit met veel informatie. Dat is ook wel aan de opmerkingen in het gastenboek te zien.
  Liefs, Karin.

  Op 16/04/2006 schreef Valerie Timmers:
  Jullie hebben er zeker een mooie site van gemaakt. ik heb de rondleiding van het appartement geweldig gevonden. ik lees graag alles over anne frank. ik ben een engelse vrouw.

  Op 16/04/2006 schreef Bente:
  hey
  wat heb je een leuke site gemaakt echt leuk.ik ben zelf ook gek van anne en heb ook een site over haar

  ik maak ook elke maand een anne frank nieuws wil je er eentje stuur dan ff een mailtje

  Op 15/04/2006 schreef Brigitte:
  Wat een goede site is dit zeg. Ik vind het heel belangrijk dat dit stuk geschiedenis niet verloren gaat! Ik zal mijn oudste zoon van 10 jaar dit ZEKER laten lezen. Het is heel begrijpelijk geschreven voor een ieder die het zal lezen.
  Ik hoop dat er nog heel veel mensen deze site gaan bezoeken, het gaan lezen en er wat van gaan leren. Dat mensen datgene wat Anne heeft meegemaakt niet meer willen en dat het daardoor in de toekomst niet meer zal gebeuren.
  Veel succes met de site.

  Groetjes Brigitte.

  Op 15/04/2006 schreef Mieke:
  Het verhaal van Anne Frank heeft me altijd heel erg geboeid.
  Daarnaast ook andere historische gebeurtenissen.
  Laat iedereen zich bewust zijn dat discriminatie niets oplevert.En Heel Nederland zou open moeten staan voor elkaar.Je gaat niet voor individueel maar voor allen.Soms is dit niet altijd waar te maken ,toch is er veel mogelijk.

  Op 14/04/2006 schreef Antoinette Rutten:
  Het is een mooie site, rustig en integer.
  Een beetje in de stijl van de tijd dat Anne leefde, voor de oorlog uitbrak.
  Wat ik een beetje jammer vind is dat "de mensen die de familie Frank hielpen" er alleen maar met deze benaming afkomen. Zij hebben hun leven gewaagd, twee jaar lang; zonder hen zouden we Anne niet gekend hebben. Tenminste hadden hun namen er bij mogen staan.
  Voor de rest alleen maar lof over deze site.

  Op 11/04/2006 schreef Isa Salt:
  Bedankt voor deze mooie en waardevolle website, Anne Frank staat centraal voor wat er is gebeurt en nooit heeft mogen gebeuren en dat geld ook voor de tegenwoordige rassenhaat..want wij met z'n alle kunnen voorkomen dat er een herhaling zal plaats vinden.
  Anne Frank zal voortleven en door haar de zesmiljoen joden die het leven hebben voorloren alleen maar om zij joden waren en dat mag nooitnooit meer gebeuren!!

  Groetjes en mazzel tov Isa

  Op 09/04/2006 schreef Marloeke Grul:
  hallo allemaal
  ik weet nu veel meer over anne frank
  dank jullie wel daar voor
  zou ik nog iets van hun allemaals dood te weten mogen hebben?
  doei Marloeke

  Op 09/04/2006 schreef Chantal:
  Hoi
  ik vind dit een zielige site mijn overgrootoma is ook vermoord en dit verhaal trekt mij heel erg. Dat verhaal is zo bijzonder. PRACHTIGE SITE.

  EEN dikke kus van chantal (aan annefrank en haar familie en mensen van deze site)

  groetjes Chantal (11 jaar)

  Op 08/04/2006 schreef Christa:
  Prachtige site!!!! Heel mooi eerbetoon aan Anne.

  Ik kom regelmatig in die buurt want heb een kennis wonen in de Jekerstraat. En altijd als ik daar ben moet ik even langs bij haar beeldje en maak er dan ook een foto van. Zo heb ik nu meerdere foto's van dat beeldje en haar andere beeldje aan de Westermarkt.

  Ik heb de site met ontroering gelezen. Mijn complimenten.....

  Op 08/04/2006 schreef Elles:
  Ik neem mijn petje voor je af, en zeker nadat wat jij mij persoonlijk geschreven hebt Tjerk.
  Het is een fantastische site !, en ik hoop dat vele mensen, hiervan zullen leren. En eigenlijk in de eerste plaats hoop ik ,dat de mensen , deze afschuwelijke tijd nooit zullen vergeten , en eerbied en respect zullen hebben, voor alle mensen die ons in deze erbarmelijke tijd geholpen hebben, op welke manier dan ook.
  Nooit , nee nooit , mag dit hoe erg het ook was , vergeten worden.

  Op 07/04/2006 schreef Anja:
  Eine sehr interessante Website! Viele Gruesse aus Berlin nach Amsterdam,
  Anja

  Op 07/04/2006 schreef Wim Brandt:
  Ja wat kun je schryven. Als kind toch wel de oorlog meegemaakt met heel veel naare herinneringen. Vader heeft ons toen wel naar australia gebracht 50 jaar geleden om van het resultaat en de landselyke buuren etc weg te gaan. Maar myn hart leeft wel mee met de mensen die door die rot oorlog er niet meer zyn.

  Op 06/04/2006 schreef Corrie van Oostrom-Meijer:
  Mooie site en voor mij byzonder, niet alleen omdat ikzelf in de oorlog ben geboren, maar ook omdat een dochter van ons enige tijd in de woning aan het Merwedeplein heeft mogen wonen toen er nog geen bestemming voor was en wij daar verschillende keren op bezoek zijn geweest en zelf hebben kunnen zien hoe het binnen was in de originele staat, behalve dan de meubels, want die waren van onze dochter en onszelf. Ook bij deze woning hoort een grote achterzolderop een etage hoger,via een binnentrap te bereiken.
  Er kan nooit genoeg informatie over Anne gegeven worden.

  Op 05/04/2006 schreef Lotte:
  Ik vind dit echt een hele handige site voor info over Anne! Ik ben bezig met een werkstuk, en door deze site ben ik al een heel eind! Ga zo door! Groetjes Lotte (13 jaar)

  Op 04/04/2006 schreef Christine Moeyaert:
  Ontroerende, prachtige site! Wat een eerbetoon aan een eenvoudige meisje als Anne Frank, en terecht! Haar verhaal is van alle tijden. Nooit mogen wij vergeten, wat onverdraagzaamheid tegenover andersdenkenden, of geloofsovertuigingen kan teweeg brengen! Spaar ons daarvan. Een hele mooie eerbetoon aan Anne Frank!

  Op 04/04/2006 schreef Grace Nieuwland:
  Ze had ongeveer mijn leeftijd. In mijn jeugdjaren nooit geweten wat er zoal afspeelde onder de joodse bevolking. De joodse kinderen op mijn school gingen verhuizen zei men. Later alles pas begrepen. Hoe is het mogelijk. Wat een verdriet.

  Op 04/04/2006 schreef Simone Lelie:
  Ik vind het een mooie site. het raakt me altyd omdat me ouders beiden joods zijn . Ze vertellen vaak wat er allemaal in de oorlog met hun is gebeurd en met familie van ons..ik vind het allemaal heel erg. De wereld heb er niks van geleerd wat er in al de oorlogen gebeurd is.

  Op 03/04/2006 schreef Harry Mertens:
  Wat een geweldige site! Zo eenvoudig, zo smaakvol en zo veelzeggend. Mijn complimenten.

  Op 03/04/2006 schreef Diane:
  Ik heb mijn spreekbeurt er over gedaan...
  en ik zag dit in de krant..
  leuk hoor

  Op 02/04/2006 schreef Tuan Batikat:
  Anne,
  Ik hou van jou !!!

  Op 02/04/2006 schreef Marjan:
  Zelf heb ik de oorlog niet meegemaakt maar ANNE FRANK heeft me altyd aangesproken. Een meisje van 15 hoort lol en plezier te beleven. ANNE FRANK staat ook in madum tusou in amsterdam het is een plaatje als je er achter het raam ziet zitten het is zo goed na gemaakt. Ik heb er fotos van genomen maar me fototoestel was stuk zo jammer is dat. Ook wil ik noch is naar het ANNE FRANK huis toe dat lijkt me ook geweldig. De site is tof ik heb het met plezier gelezen.

  Op 02/04/2006 schreef Sonora:
  hallo ik ben sonora 10 jaar ik heb ,mijn spreekbeurt over anne frank gedaan dus dit is een nuttige site en heeel intersant

  Op 02/04/2006 schreef Renske:
  Ik ga als ik het dagboek uit heb naar het annefrank huis ik hoop dat je ook een op mijn site komt veel plezier er mee!!

  Op 02/04/2006 schreef Charlotte Peters:
  Dit is een mooie site.
  Ik ben een meisje van 11 en ik ben heel geinterreseert in de tweede wereloorlog en Anne Frank dus ik vind dit een hele boeiende, mooie en informatieve site.
  Ga zo door!

  Op 31/03/2006 schreef Gert Jan Hemmink:
  Waardevol inititiatief, deze site. Vooral de virtuele rondgang door het huis aan het Merwedeplein. Het beeld van Anne Frank is indrukwekkend en staat op de juiste plaats. Hulde!

  Op 31/03/2006 schreef Jeanne van der Elst:
  Deze site is een interresante site. Je komt veel te weten over Anne Frank en haar familie. Het is ook goed om Anne Frank niet te vergeten.

  Op 31/03/2006 schreef Louis:
  Ze hebben er niets van geleerd!

  Op 31/03/2006 schreef Ed Mantel:
  Buitengewoon belangrijk dat deze site er is!
  Opdat wij niet vergeten. Ik heb op mijn weblog een kort stukje geschreven met een link naar deze site.

  Op 31/03/2006 schreef Mariette:
  Ik vind anne frank wel belangrijk want we hebben het ook op school en deze site vind ik ook mooi want nou kan ik meer leren over anne frank en hoe ze leefde daar heb ik wel intresse in.

  Op 31/03/2006 schreef Bettina Williams:
  Ik vind het een hele mooie site, waar goed word weergegeven hoe het allemaal met Anne verliep. Zelf hebben we negen jaar in de rivierenbuurt gewoont, en zijn we vaak op het Merwedeplein geweest. Zelfs met familie uit het buitenland, die er zeer in geinteresseerd waren. Er is ook veel informatie op deze site. Veel succes er mee.

  Op 31/03/2006 schreef Bas Moll:
  Het is een mooie informatieve en rustige site geworden. Mijn compiment!

  Op 31/03/2006 schreef Gerrit Kroon:
  Bijzonder geroerd door deze geweldige site. Ik ben van aug. 1936. vanaf 1942/1943 kan ik mij van de oorlogstijd veel herinneren, natuurlijk op kinderlijke wijze. Luchtgevechten in de buurt van onze school, er stond een afweergeschut bij de brug over het Merwedekanaal. Sluiting van de school tot voorjaar/ zomer 1945. Geen voedsel, alleen de gaarkeuken. De voedseltochten van mijn vader naar de noordelijke provincies. Turf halen, met een roeiboot, uit Vinkeveen.
  1x mocht ik van mijn vader mee, na luchtgevechten boven Loenen a.d. Vecht mocht ik nooit meer van mijn moeder mee. Razzias op zondagmorgen, mijn vader ondergedoken achter een muur van turf. G,d zij dank nooit gevonden. In 1944 kwam via de kerk een zwangere vrouw bij ons in huis. Kindje werd geboren was als een zusje voor mij. Haar vader is bij een bombardement in Keulen omgekomen. Heeft tot ver in 1946 bij ons gewoont. Voedseldropping. Eindelijk bevrijding!
  Langzaam druppelde de echte berichten binnen over de gaskamers in de concentratiekampen. Op de dag van de bevrijding werden nog jongens van het verzet bij ons dorp door de Duitsers om gebracht! Na lezing van de site van Anne Frank kwamen al deze gedachte weer boven. Een mooi eerbetoon aan Anne Frank deze site over haar leven.
  61 jaar na de oorlog gebeuren al deze dingen weer in onze wereld. Jong en oud laten we waakzaam zijn. Ook in ons land steekt de rassenhaat weer de kop op. Denk nooit 1940-1945 komt niet meer terug, en daar heb je gelijk in. Maar het kan op een andere manier waar gebeuren. Waar lopen de joden en anderen gevaar. Laten we waakzaam zijn!!

  Op 31/03/2006 schreef Mattie:
  Anne Frank Is een mooi maar ook zielig onderwerp. Ik heb mijn Werkstuk over de Tweede Wereldoorlog gehouden, daarin had ik ook een Hoofdstuk over Anne Frank.

  Op 30/03/2006 schreef Lydia(10):
  Hallo, ik vind Anne Frank boeiend, doordat ik er een werkstuk over ga maken. Ik ben er meer informatie over gaan zoeken en ben er dus achter gekomen dat het echt heel boeiend is.

  Op 30/03/2006 schreef Johan en Marianne Stokmans:
  Ook wij wonen in de prachtige Rivierenbuurt. Het was destijds een prima initiatief om dit mooie beeld van 'onze Anne Frank' op het Merwedeplein te plaatsen. We hebben de onthulling bijgewoond; het was een ontroerende gebeurtenis. Hulde voor de initiatiefnemer dhr Jimmink. Elke keer als we erlangs lopen 'groeten' we Anne even.

  Op 30/03/2006 schreef Annette Nuyen:
  Hartverscheurend en het gebeurd steeds weer, over de hele wereld, wat is er mis met de mens? Wanneer is het voorbij???

  Op 30/03/2006 schreef Lia:
  Indrukwekkend. De geschiedenis schept een altijddurende taak voor ons voor mensenrechten op te komen.

  Op 30/03/2006 schreef Jack van Egmond:
  Prachtige vertelling maar Job laat het toch onder zijn eigen GVB-personeel toch gebeuren en beantwoord hun noodkreten niet adequaat!

  Op 30/03/2006 schreef Elisabeth:
  Wat een mooie website. Het verhaal zo compleet nu, niet alleen wat we weten van haar leven in het achterhuis, maar nu ook van haar leven voor het achterhuis..
  Zeker de moeite waard om te bezoeken en ik heb de link dan ook doorgestuurd naar meerdere mensen. Deze website zou iedereen eens moeten bezoeken!
  Heel veel succes met dit werk.

  Op 30/03/2006 schreef Harco Gijsbers:
  Geweldige site. Hele goede bijdrage van diverse mensen met waarschuwende uitspraken. Een groots initiatief!!

  Op 30/03/2006 schreef Judith Bakker:
  Prachtige site hoor! En zo overzichtelijk allemaal, het ontroert mij, ik ben van 1963, in 1943 is mijn moeder geboren en te vondeling gelegd bij mijn allerliefste oma die altijd mijn oma bleef omdat ze haar zo liefdevol heeft opgevangen, zelf is mijn moeder al haar familieleden verloren, dat is allemaal uitgezocht, 52 stuks maar liefs, allemaal in Sobibor, onbegrijpelijk, dit mag nooooit meer gebeuren, het knaagt ook in onze generatie en dat zal ook zo blijven........

  Op 29/03/2006 schreef Miriam van Aller:
  Ik woon al jaar en dag in de Rivierenbuurt en op een steenworps afstand van het Merwedeplein. Het is goed om de geschiedenis op deze wijze levend te maken zodat een ieder zich zal realiseren wat er gebeurd is en wat er nog steeds gebeurd, weliswaar even niet In Nederland, maar wel elders op de wereld en in Nederland begint het ook weer zachtjes aan met mensen in hokjes te plaatsen. Waakzaamheid blijft ten allen tijde geboden en het kwaad wat in 1940-1945 tot uiting kwam, schuilt in ons allen en moet dus door ons allemaal onder ogen worden gezien en bevochten worden. Sorry, toch nog een lang verhaal geworden.

  Op 29/03/2006 schreef Katelijne:
  Wat een goed initiatief! Dagelijks fiets ik langs het Merwedeplein, en vroeg me altijd af hoe orgineel het huis nog was van Anne. Nu zie ik dat het heel mooi in de oude staat is terug gebracht....mijn grootmoeder had n.l. PRECIES hetzelfde huis op de Rooseveltlaan 58-3. Zij woonde daar 53 jaar, vanaf 1936. Zelfs de wastafel was hetzelfde!

  Op 29/03/2006 schreef Lyda Akkermans:
  Een prachtig verhaal naast het bestaande boek over Anne Frank. Het is heel mooi geschreven en daardoor blijf je lezen. Erg ontroerend.

  Op 29/03/2006 schreef Freek:
  Een indrukwekkende site... Ik zag in het gastenboek al eerder de suggestie staan voor een Engelse vertaling. Ik sluit mij daar graag bij aan. Hierdoor wordt de site ook toegankelijk voor niet Nederlands sprekende geinteresseerden. Ik kan mij namelijk voorstellen dat deze site ook in Israel en de VS tot de verbeelding zal spreken. Veel succes!

  Op 29/03/2006 schreef Lizzy:
  Ik doe mijn spreekbeurt over Anne Frank dus hier kan ik wel wat informatie vandaan halen denk ik.

  Op 29/03/2006 schreef Gam:
  Een prachtige aanvulling op alle reeds bekende informatie over dit jonge Amsterdamse meisje, dat moedwillig de dood werd ingejaagd.
  We leren niet gauw...

  Op 28/03/2006 schreef Erik A.:
  Indrukwekkend en goed dat ook of juist dit deel van Anne's leven nu meer wordt belicht. Anne (symbool voor iedere Jood in Amsterdam die in de Sjoah heeft geleden of is omgekomen) is dieper geworteld in Mokum dan menigeen weet. Deze site is een waardevolle aanvulling op de al bekende informatie over Anne. M.n. de virtuale rondgang door het pand nr. 37 vind ik tov! En het beeldje, laat dat inderdaad mede een symbool zijn voor een oproep tot echte Sjalom!

  Op 28/03/2006 schreef Kitty:
  Indrukwekkende site. Er zijn veel boeken geschreven over Anne Frank maar deze site voegt zoveel toe. Ik werd geboren in 1948 en kreeg al op jonge leeftijd het dagboek van Anne Frank te lezen. Mijn moeder vond dat wij, mijn broers en zusjes zeker dit boekje moesten lezen. Mijn moeder woonde met haar ouders, broers en zussen op de Rozengracht. De fam. Frank zat ondergedoken op de Prinsengracht...zo dicht bij elkaar... Niet te bevatten wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

  Op 28/03/2006 schreef Foke:
  Hele mooie site! Ik vond het interview met een vriendin van Anne heel mooi!

  Op 28/03/2006 schreef Floortje:
  Hallo,
  ik ben Floortje ik heb het dagboek van Anne gelezen en doe mijn werkstuk over haar. Ik vind het heel erg dat er zoiets kan gebeuren . Ik ben erg onder de indruk...

  Floortje

  Op 28/03/2006 schreef Eline Broekman:
  Het is echt een super site!! Ik heb net 24 maart mn spreekbeurt er over gehouden en vandaag kwam ik er pas achter dat deze site van Anne Frank bestaat!! Maar echt een mooie site!
  groeten...

  Op 28/03/2006 schreef Marjolijn:
  Ik heb deze site bekeken naar aanleiding van een artikel in de almeerse krant van ons...
  Ik ben nu 18 jaar en ook ik vindt het echt ontroerend, vreselijk dat er zoiets maar dan ook KAN gebeuren met mensen.
  En niet alleen Anne haar verhaal is natuurlijk gebeurt er zijn nog vele verhalen meer, die alleen niet zijn opgeschreven...
  Geweldige site!
  groetjes...

  Op 28/03/2006 schreef Alice:
  Hele mooie site, maar zal er nog een pagina bij komen van zulke boeken? Want ik heb een paar erg interressante boeken gelezen die met Anne Frank te maken hebben, bijvoorbeeld van een ander vriendinnentje van Anne.

  Op 28/03/2006 schreef Lisa Kraker:
  Ik vond dit een aangrijpend verhaal en een goede site. Ik heb het dagboek ook gelezen dat is ook erg interessant!

  Op 28/03/2006 schreef Dick Hoogendoorn:
  Indringend en begrijpend verhaal, ook voor jongere mensen die die afschuwelijke tijd niet hebben meegemaakt.
  Wat dachten jullie (de website-makers) van een Engelse vertaling erbij?

  Op 28/03/2006 schreef Arthur van der Berg:
  Het is maar goed dat het korte leven van Anne Frank en haar lijden zoveel harten heeft geraakt. Daardoor krijgen alle Anne Franks uit het verleden en heden wellicht het respect en de aandacht die zij verdienen.

  Op 28/03/2006 schreef Lies Schaap:
  Indrukwekkend, ontroerend...., hoopvol !

  Op 28/03/2006 schreef Bart Hagenbeek:
  Wat een mooi initiatief!!! Ik hoop dat mensen nooit zullen vergeten hoe belangrijk vrijheid is. Dit mag nooit meer gebeuren. Als Anne Frank ooit had geweten dat ze zo herdacht werd zou ze trots zijn geweest.

  Op 28/03/2006 schreef Suzanne Visschedijk:
  Naar aanleiding van het artikeltje in Trouw heb ik even de krant de krant gelaten om even "Anne in de buurt" te bezoeken. Wat mooi, veelzijdig en verstild. Een echt virtueel monument, ik kom zeker nog eens terug.
  Mag de 'Markt voor Joden' - met het monumentje - ook bij de 'Plekken om bij stil te staan'?

  Op 28/03/2006 schreef Miranda Corijn:
  Hele mooie en ontroerende site.

  Op 28/03/2006 schreef Willem Gerritsen:
  Mooie site, erg ontroerend document van die tijd, wel jammer dat de foto's vaak zo klein zijn...

  Op 28/03/2006 schreef Gerwin Kamphorst:
  Wat een geweldige site is dit! Het is op een hele mooie maar toch reele manier in beeld gebracht. Hopelijk wordt door deze initiatieven niet vergeten wat er toen allemaal gebeurd is.

  Op 28/03/2006 schreef Riet Rijsbergen:
  Mooi. Om opnieuw ontroerd door te worden. Ik heb de site direct doorgegeven aan mijn kleindochter (12).
  Zij leest nu het dagboek!

  Op 28/03/2006 schreef Karin Ottenhoff:
  Heel erg mooi, deze nieuwe site over Anne Frank.

  Op 28/03/2006 schreef Max Worms:
  Ben diep geroerd door uw site, dank u wel.

  Op 28/03/2006 schreef Laura:
  hallo
  Ik ben nu veel teweten gekomen over Anne Frank.
  Het is heel intresant. Ik vind het heel zielig voor Anne en haar familie. Ik wil me spreek beurt er over houden.
  doei ! Laura 9 jaar.

  Op 28/03/2006 schreef André Sierink:
  Een indrukwekkende site !
  Ik ben ook in de Rivierenbuurt opgegroeid....Heb er de joodse families gezien :wetsrol aan de deurpost....Ik heb gezien dat er families werden opgepakt en..wat kon ik toen doen ?.......Slechts herdenken blijft over.

  Op 28/03/2006 schreef Riane:
  Wat en mooie en overzichtelijke site.
  Het is goed om nog steeds stil te staan bij het mensenleed dat mensen elkaar aan doen, in de hoop dat ze er een les van leren.

  Op 28/03/2006 schreef Hans Remkes:
  Een hele mooie site hebben jullie gemaakt!

  Op 28/03/2006 schreef Michel Blaauw:
  Ontroerende site! Vooral omdat je een indruk van het dagelijkse leven van Anne Frank krijgt.

  Op 27/03/2006 schreef Johan Jansen:
  Bedankt voor deze site.
  Anne Frank heeft in mijn leven een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb rond mijn veertiende jaar de eerste film gezien van Anne Frank en het heeft meteen mijn hart geraakt, en veel gehuild om haar wat ze haar aangedaan hebben, en het joodse volk.
  Nogmaals bedankt voor deze site.

  Op 27/03/2006 schreef Paul Gellings:
  En prachtige, ontroerende site - om stil van te worden. Voor mij een hele eer er een gedicht aan bijgedragen te mogen hebben. Maar in feite is iedere pagina al van zichzelf een gedicht. Kortom, een groots digitaal monument voor Anne.

  Op 27/03/2006 schreef AmsterdamXcess:
  Heel goed initiatief, juist omdat Anne Frank een Amsterdamse was in hart en nieren. Een vrouw met een groot hart en lef, ze durfde te leven.

  Op 27/03/2006 schreef Jessica Nightingale:
  Ik vind het een mooie site vooral omdat het in begrijpend nederlands is. Ik heb iets met Anne Frank al sinds ik een klein meisje was. Ik ken haar verhaal uit mijn hoofd en kan het ook blijven lezen. Heb veel films van haar en boeken. Ik kom zeker nog eens terug.
  Groetjes Jessica

  Op 27/03/2006 schreef Darina Nykl:
  Beste Tjerk, gefeliciteerd met deze mooie website. Ik heb de weg naar deze site toe gevolgd en je hebt een mooie herinnering aan de Rivierenbuurt en Anne Frank neergezet! Eentje, die niet vergeten zal worden. Het zal mij zeker inspireren om verder te gaan. Bedankt! Groet, Darina

  Op 27/03/2006 schreef Klaas:
  Goede website!
  Je kunt er in deze tijd niet genoeg aan herinnerd worden hoe moeilijk men het toen had! Hopelijk komen de tegenwoordige voor-de-lol-relschoppers hierdoor ook eens op andere gedachten!
  Ik gun iedereen een toekomst in vrede...!

  Op 27/03/2006 schreef Sarah Danner:
  Ik ben Sarah en ik ben 9 jaar en zit op de Anne Frankschool. Ik heb in dezelfde klas gezeten als Anne. Het is een leuke site. Laat allemaal een blaadje achter in de anne frankboom: annefranktree.com.
  Dag van Sarah.

  Op 27/03/2006 schreef Historisch Adviesbureau 30-45:
  Prachtige site, alle iniatieven die er aan toe bijdragen dat we dit verhaal nooit vergeten is een goede zaak. Ook wij zijn er dagelijks mee bezig het verleden levend te houden. Zouden graag het huis aan het Merwedeplein eens bezichtigen. Jammer dat er iemand woont, het zou een museum moeten zijn. Ook jammer dat het niet compleet is ingericht, met meer spullen. Daar zouden we graag bij geholpen hebben.

  Op 27/03/2006 schreef A. Sylvain:
  Al jaren woon ik in deze buurt en nooit geweten dat Anne Frank vlak bij mij om de hoek heeft gewoond.

  Op 27/03/2006 schreef Mohany Satubangsa:
  Prachtig. Ik werd er stil van. Bijna net zo stil als dat het is in het Achterhuis. Helaas zullen er altijd mensen blijven die hun onzekerheden willen verbergen achter het masker van rascisme. Ik heb het zelf mogen ervaren hier in Rome waar ik woon. Maar ik sta er boven. Heb ze ontmaskerd. Dit masker 'Rascisme' verbergt de waarheid, dat men lijdt aan Xenofobie. En elke fobie kan verholpen worden.

  Geweldig initiatief.

  Op 27/03/2006 schreef Paul den Otter:
  Indrukwekkend, geeft inderdaad extra informatie en daarmee een extra dimensie aan dat wat we al wisten.

  Op 27/03/2006 schreef C. Keijzer:
  Ook ik ben geboren in de Rivierenbuurt, Victorieplein, dat heette toen de Wolkenkrabber. De achterkant keek uit op het Merwedeplein. In 1940 ben ik daar geboren en ik kan mij nog veel herinneren uit die tijd..die duurde tot 1945. Er woonden daar veel joodse familie's en ik kan mij uit de laatste jaren van de oorlog nog veel details voor de geest halen...o.a die afschuwelijke transporten naar Duitsland. Ik zie het nog zo voor mij. Als kind konden wij nooit buiten spelen vanwege die oorlog. Herken wel alle foto's uit de omgeving en de fietsenstalling. In 1944 werden alle fietsen door de duitsers eruit gehaald en meegenomen. Ik zag dat gebeuren en mijn moeder had nog tijd om de fiets van mijn vader te redden..en die achter het opklapbed te verstoppen. Toen de duitsers kwamen om te controleren of er nog fietsen in huis stonden...hebben ze de fiets niet gevonden.
  Mooie website...mijn complimenten!

  Op 27/03/2006 schreef J. Huisman:
  Mooi en leerzaam, ook een wederzien met mijn oude school. Zat in de zelfde klas met Juf Baldal die ook Anne in de klas heeft gehad.

  Op 27/03/2006 schreef Joke Stoel:
  Geboren in 1946 op de Stalinlaan (nu Vrijheidslaan). Een zeer ontroerend kijkje in het huis van Anne Frank. Zo dichtbij. Ik ben een z.g bevrijdingskind, een paar straten verderop. De inrichting van het huis is gelijk aan de inrichting van mijn ouderlijke huis. Bedankt voor deze mooie site en de aandacht voor deze geschiedenis.

  Op 27/03/2006 schreef Frans:
  Een hele mooie website !

  Op 27/03/2006 schreef Martin R Kuik:
  Heel mooi en leerzaam (telkens weer)!
  Misschien dat de foto's eens via een pop-up kunnen worden uitvergroot. Heel mooi en bedankt.

  Op 27/03/2006 schreef Jur:
  Prima site.

  Op 27/03/2006 schreef Hewal:
  Goed initiatief en een erg mooie website.

  Op 27/03/2006 schreef Jacob Fresco:
  Een geweldige site waarop in ook voor kinderen duidelijke taal wordt uitgelegd wie Anne Frank is en was...

  Prima initiatief!

  Op 16/03/2006 schreef Jos Wiersema:
  Naast een mooie en waardevolle website, ook een eerbetoon aan een meisje uit de Rivierenbuurt voor wie het geluk niet was weggelegd.

   

  Designed with: @Lex Guestbook  Top